• Schrijf u in via de link onderaan deze pagina.

  Wij organiseren ook bedrijfsopleidingen voor organisaties die met SAP-CO werken en interim-kantoren

  MEER INFORMATIE?

SAP-CO Masterclasses en Bedrijfsopleidingen voor Managers en Controllers, voor een beter begrip van uw financiële systemen

Het initiatief voor deze masterclass is ontstaan vanuit de vaststelling dat er meestal voldoende technische CO-kennis aanwezig is binnen de bedrijven, maar een groot tekort aan conceptuele kennis.  De users weten welke velden ze moeten invullen om te kunnen werken met de bestaande CO-opzet, dat is geen probleem. Daarentegen voelt men een grote nood aan meer kennis over de conceptuele achtergrond van de CO-opzet: de bedrijfseconomische betekenis van de rapporteringslijnen, de gebruikte waarderingsmethodieken, de allocatieflows, de relaties met andere modules.

De gevolgen zijn legio:

- Beslissingsnemers voelen zich onzeker over de interpretatie van cijfers, die de basis vormen voor het nemen van beslissingen.

- Er ontstaan communicatiestoornissen tussen users en managers, tussen consultants en werknemers.

- De mogelijkheden van de toch wel dure ERP-opzet blijven onderbenut.

- Men kan onvoldoende inschatten wat de gevolgen in andere modules zullen zijn van bepaalde veranderingen binnen de CO-opzet en omgekeerd.


Inhoud van de masterclass

We gaan met een helikopterview over de hele CO module. Iedereen die werkt met CO of de output ervan (de rapportering) zal hierdoor een veel beter inzicht krijgen in de werking van CO, de manier waarop de cijfers verzameld worden vanuit andere modules, hoe de cijfers moeten geïnterpreteerd worden, welke mogelijkheden er allemaal zijn.

In de masterclass worden de volgende deeldomeinen overlopen:

Cost Centers / Internal Orders / Product Cost Planning / Process Orders / Material Ledger / Profitability Analysis / Profit Centers


Doelgroep

Iedereen binnen de organisatie die met rapportering te maken heeft:

- CFO

- Controller

- SAP-consultant

- Projectleider


Aanpak

Wij werken zo interactief mogelijk, en er zal uitgebreid de tijd genomen worden om vragen te beantwoorden. 

Na de masterclass zal iedereen het cursusmateriaal kunnen meenemen, dit zal zeer nuttig blijken als leidraad achteraf.


Lesgever

De masterclass wordt gegeven door Mark Van Hoe.  Hij is Handels- en Bedrijfseconomisch Ingenieur van opleiding, en een specialist op gebied van Controlling met bijna 20 jaar ervaring in SAP-CO. Mark ligt aan de bron van het "P&L by Destination" concept.  Mark combineert expertise met betrekking tot controlling concepten met een diepgaande kennis van SAP-CO en inzicht voor toepassing ervan in uw bedrijf. Deze ervaring komt er na projecten bij onder meer Alpro, Bekaert, Ontex, Recticel, Delhaize, Vandemoortele, AGC, Tessenderlo Chemie, Taminco, Lutosa,...


Praktisch

De volgende masterclass met open inschrijving vindt plaats op:

- Donderdag 24 januari 2019 in Leuven, Faculty Club

- Donderdag 28 februari 2019 in Sint-Martens-Latem, Auberge du Pêcheur


Prijs

Per bedrijf en per sessie wordt de deelnameprijs als volgt bepaald (prijzen excl. BTW):

800 euro voor de eerste deelnemer

700 euro voor de tweede deelnemer

600 euro voor de derde deelnemer

500 euro voor alle volgende deelnemers

De prijs is inclusief cursusmateriaal, lunch, drank, koffie en tussendoortjes


Bedrijfsmasterclasses

Behalve masterclasses met open inschrijving, organiseren wij ook regelmatig bedrijfsopleidingen voor bedrijven die met SAP-CO werken en voor interim-kantoren. Afhankelijk van de deelnemersgroep wordt de duur van de masterclass dan in onderling overleg vastgelegd.  De locatie kan uw bedrijf zijn, of een externe locatie. Geïnteresseerd? Contacteer ons vrijblijvend!


  INSCHRIJVEN>>

  HOU MIJ OP DE HOOGTE VAN DE VOLGENDE SAP-CO MASTERCLASSES >>

   

  Annulatievoorwaarden

  • Indien u meer dan 10 werkdagen voor de opleiding meldt dat u door onvoorziene omstandigheden de training niet kan bijwonen, dan zijn er drie mogelijkheden

      o Uw inschrijving annuleren

      o Uw inschrijving overboeken naar een opleiding op een andere datum

      o Uw inschrijving doorgeven aan een collega

  • Indien u minder dan 10 werkdagen voor de start van de opleiding onverwacht verhinderd bent, dan bent u ons sowieso het volledige bedrag van de opleiding verschuldigd. U mag in dat geval wel altijd een collega sturen om de opleiding in uw plaats te volgen.

  Wij behouden ons het recht voor om een opleiding te annuleren wegens overmacht of onvoorziene omstandigheden. We nemen in dat geval persoonlijk contact met u op om de mogelijkheden te bekijken.