Het Boek: "P&L by Destination, Een nieuwe visie op controlling"

Bestel het boek hier

U kan ook een flyer downloaden of een fragment lezen.

Bestel het Boek "P&L by Destination"

In dit boek worden de details van de "P&L by Destination" beschreven. Het toont vooral aan waar de klassieke rapporteringen in de fout gaan en waarom de "P&L by Destination" een juist alternatief is.

U kunt het boek nu bestellen via deze weg.

Download de whitepaper

Inhoud

  • In hoofdstuk 1 definiëren we controlling. Wat is het, waarvoor gebruiken we het, wie doet het en wat kost het?
  • In hoofdstuk 2 gaan we dieper in op het belang van een goede rapportering voor goed bestuur van de onderneming, en op de verschillende soorten van informatie die daarbij van nut zijn.
  • Hoofdstuk 3 is het basishoofdstuk waarin we de verschillende bestemmingsgerichte resultaten verklaren. De belangrijkste deelresultaten zijn het verkoopresultaat, het productieresultaat en het aankoopresultaat. Doorheen deze hoofdstukken loopt als een rode draad het voorbeeld van het bedrijf GRECO, dat overgaat van een geïntegreerde P&L naar een "P&L by Destination". Hierdoor zal duidelijk worden dat de geïntegreerde P&L te weinig en soms misleidende informatie geeft, waaruit veelal verkeerde beslissingen voortvloeien. De "P&L by Destination" daarentegen genereert bruikbare informatie die op zeer transparante wijze de sterke en zwakke punten van de onderneming bloot legt.
  • De basis van de methodiek is het gebruik van standaarden. In hoofdstuk 4 gaan we dan ook dieper in op de inhoud, de berekening en uitgestrektheid (in tijd en ruimte) van een standaardprijs.
  • In hoofdstuk 5 leggen we de link maar ook de verschillen uit tussen "P&L by Destination" en Activity Based Costing.  Beiden kunnen perfect samen gebruikt worden maar een aantal tekortkomingen van de klassieke ABC worden aangetoond.
  • Hoofdstuk 6 belicht een aantal voorraadwaarderingsmethoden die we vooral voor de wettelijke, fiscale boekhouding, nodig zullen hebben. We tonen aan dat deze combineerbaar zijn met "P&L by Destination".
  • Zijn er dan geen juiste alternatieven voor "P&L by Destination"? In hoofdstuk 7 gaan we daar dieper op in.
  • In hoofdstuk 8 de link tussen het ons concept en IT en ERP in het bijzonder, besproken.
  • In hoofdstuk 9 tenslotte wordt besproken waarom zoveel management rapportering projecten falen.

Talrijke illustraties verfraaien het boek en geven een meer praktische kijk op de zaak. Niettegenstaande de titel anders laat vermoeden, is dit boek in de Nederlandse taal geschreven.

Download de whitepaper

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!