Masterclasses en Bedrijfsopleidingen Controlling in SAP

"Eindelijk een totaal overzicht van SAP-CO, met do's en don'ts. Proficiat!"

"Zeer overzichtelijk en creëert nieuwe inzichten."

"Alle aparte puzzelstukken van CO  heel mooi bijeen gebracht, brengt structuur in een complex gegeven."

 

Opleidingen voor Managers en Controllers, voor een beter begrip van uw financiële systemen

In veel bedrijven ervaart men een groot tekort aan conceptuele SAP-CO-kennis. We hebben het dan over de bedrijfseconomische betekenis van de rapporteringslijnen, de gebruikte waarderingsmethodieken, de allocatieflows, de relaties met andere modules. Men vraagt zich tegelijk ook af of de conceptuele opbouw wel de juiste is, of er geen betere alternatieven zijn.

De gevolgen zijn legio:

 • Beslissingsnemers voelen zich onzeker over de interpretatie van de cijfers, die nochtans de basis vormen voor het nemen van beslissingen.
 • Er ontstaan communicatiestoornissen tussen users en managers, tussen consultants en werknemers.
 • De mogelijkheden van de toch wel dure ERP-opzet blijven onderbenut.
 • Men kan onvoldoende inschatten wat de gevolgen in andere modules zullen zijn van bepaalde veranderingen binnen de CO-opzet en omgekeerd.

Inhoud van de masterclass

We gaan met een helikopterview over de hele CO module. Iedereen die werkt met CO of de output ervan (de rapportering) zal hierdoor een veel beter inzicht krijgen in de werking van CO, de manier waarop de cijfers verzameld worden vanuit andere modules, hoe de cijfers moeten geïnterpreteerd worden, welke mogelijkheden er allemaal zijn. De opleiding en de inzichten zijn bruikbaar binnen zowel SAP ECC als S4/HANA.

In de masterclass worden de volgende deeldomeinen overlopen: Cost Centers / Internal Orders / Product Cost Planning / Process Orders / Material Ledger / Profitability Analysis / Profit Centers

Doelgroep

Iedereen binnen de organisatie die met rapportering te maken heeft:

 • CFO
 • Controller
 • SAP-consultant
 • Projectleider

Aanpak

Wij werken zo interactief mogelijk, en er zal uitgebreid de tijd genomen worden om vragen te beantwoorden.
Na de masterclass zal iedereen het cursusmateriaal kunnen meenemen, dit zal zeer nuttig blijken als leidraad achteraf.

Lesgever

De masterclass wordt gegeven door Mark Van Hoe. Hij is Handels- en Bedrijfseconomisch Ingenieur van opleiding, en een specialist op gebied van Controlling met bijna 20 jaar ervaring in SAP-CO. Mark ligt aan de bron van het "P&L by Destination" concept. Mark combineert expertise met betrekking tot controlling concepten met een diepgaande kennis van SAP-CO en inzicht voor toepassing ervan in uw bedrijf. Deze ervaring komt er na projecten bij onder meer Alpro, Bekaert, Ontex, Recticel, Delhaize, Vandemoortele, AGC, Tessenderlo Chemie, Taminco, Lutosa, Ajinomoto,...

Praktisch

De volgende masterclasses met open inschrijving vinden plaats op:

22 juni 2021 - Auberge du Pêcheur, Sint-Martens-Latem

Prijs

Per bedrijf en per sessie:

840 euro voor de eerste deelnemer
740 euro voor de tweede deelnemer
640 euro voor de derde deelnemer
540 euro voor alle volgende deelnemers

De prijs is inclusief cursusmateriaal, lunch, drank, koffie en tussendoortjes.

Bedrijfsmasterclasses

Behalve masterclasses met open inschrijving, organiseren wij ook regelmatig bedrijfsopleidingen voor bedrijven die met SAP-CO werken en voor interim-kantoren. Afhankelijk van de deelnemersgroep wordt de duur van de masterclass dan in onderling overleg vastgelegd. De locatie kan uw bedrijf zijn, of een externe locatie. Geïnteresseerd? Contacteer ons vrijblijvend!

Inschrijven

Inschrijven SAP-CO Masterclass

Hou mij op de hoogte van de volgende SAP-CO Masterclasses

Hou me op de hoogte

Annuleringsvoorwaarden

Indien u meer dan 10 werkdagen voor de datum van de Masterclass schriftelijk meldt dat u er door onvoorziene omstandigheden niet kan bij zijn, dan zijn er 3 mogelijkheden:

 • Uw inschrijving annuleren
 • Uw inschrijving overboeken naar een andere sessie van de Masterclass
 • Uw inschrijving doorgeven aan een collega

Indien u minder dan 10 werkdagen voor de datum van de Masterclass onverwacht verhinderd bent, dan bent u ons toch het volledige bedrag van de opleiding verschuldigd.  U mag in dat geval wel altijd een collega de opleiding in uw plaats laten volgen.

Wij behouden ons het recht voor om een geplande Masterclass te annuleren wegens overmacht of onvoorziene omstandigheden.  We nemen in dat geval persoonlijk contact met u op om de mogelijkheden te bekijken.