Drie pijlers

Assessment and Design

Deze bestaat uit 3 essentiële onderdelen.

Allereerst is er de conceptuele audit. Hoe is het bestaande concept van management rapportering opgebouwd? Tot welke graad van "P&L by destination" wil men gaan?

Het tweede deel betreft de technische audit. Welke modules zijn geïmplementeerd en in welke mate strookt deze implementatie met de vooropgezette concepten en met de vooropgestelde "P&L by Destination"? De configuratie wordt technisch doorgrond. En uiteraard worden ook de financiële stamgegegevens aan een analyse onderworpen. Ontwikkelingen worden geanalyseerd waar nodig. Ook de organisatiestructuur en de integratie met de logistieke modules nemen we onder de loep.

Als derde onderdeel auditen we de organisatie: de bedrijfscultuur, de documentatie, de trainingsbehoeften, en de organisatie van het financieel team.

Seminars en opleidingen

HOLON organiseert Masterclasses met vrije inschrijving. Deze Masterclass duurt 1 dag en geeft een volledig inzicht in het concept.

U ontvangt er eveneens een exemplaar van het boek "P&L by Destination".

Naast Masterclasses met open inschrijving kunnen wij ook bij u ter plaatse komen voor een on-site Masterclass.  

Indien interesse, contacteer ons vrijblijvend!

Implementaties

HOLON is gespecialiseerd in de re-design van de management-rapportering. We vormen uw rapportering om van een globaal rapport naar deelrapporten. Elk van deze deelrapporten toont de P&L van een relevant verantwoordelijkheidsdomein van uw bedrijf: commerciële klant/product combinaties, productie(lijnen), marketing, logistiek, capaciteitsbenutting,... Deze rapportering komt automatisch en niet na een week afsluitwerk. Ze is niet gebaseerd op lange allocaties maar splitst integendeel het resultaat zelf op naar verantwoordelijkheid. Uiteraard geldt dat de som van de deelresultaten gelijk is aan het totaal resultaat. We noemen dit concept de "P&L by destination". Het is gebaseerd op kostendragers per verantwoordelijkheidsdomein, een aangepaste rekeningsturing en goed opgebouwde standaarden.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!