Meerwaarde van goede management rapportering?

Hoeveel ERP projecten bereiken de initieel gestelde doelstellingen op vlak van rapportering?

In de voorbije 20 jaar hebben heel wat bedrijven geïnvesteerd in de implementatie van 'standaard' ERP en andere bedrijfsapplicaties.

Deze implementaties werden dikwijls uitgevoerd onder tijds- en budget-restricties om te voldoen aan een eerste reeks objectieven. Dergelijke implementaties werden dikwijls ook uitgevoerd met focus op het 'zo snel mogelijk geïmplementeerd krijgen' zonder er voldoende bij stil te staan welke concepten men echt wou meenemen.  'Best practices' blijken niet altijd zo 'best practice' te zijn. Oplossingen zijn nog steeds sub-optimaal, of teveel beperkt tot automatisatie van wat vroeger bestond.

Teveel ERP systemen zijn middelmatig en staan niet op niveau voor een gepaste ondersteuning. Ze zijn vooral gefocust op de operationale flows. Bij gebrek aan duidelijkheid omtrent concepten, zijn teveel ERP systemen ook blijven aangepast worden aan telkens opnieuw een andere realiteit. Zij missen consistentie voor het verzekeren van betrouwbare rapportering.

Hierdoor blijven organisaties kostbare tijd verliezen bij het verkrijgen van juiste informatie voor het sturen van de business.

De implementatie is meestal wel een opstap naar hogere maturiteit van de organisatie gebleken. Die hogere maturiteit is een kans om de gedane investering naar een hoger niveau te krikken.

Ons werkdomein

De kernactiviteit van HOLON is het begeleiden van organisaties naar een hoger niveau op het vlak van management rapportering en controlling. Hiertoe maken we optimaal gebruik van de reeds opgebouwde kennis en maturiteit in de organisatie, en werken we samen met afdelings- en procesverantwoordelijken.

Controlling is het domein bij uitstek waar gebrek aan integratie zich snel manifesteert. Gestuurd vanuit sterke controlling concepten helpen we elke organisatie naar een consistentere toepassing van ERP over logistiek en financiën heen.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!